Yalın Karmaşık Bilim

MUBEM Müdürü Prof. Dr. Ayşe Oğuz Ünver 1-2 Aralık 2022 tarihlerinde Muğla BİLSEM ve Menteşe İlçesi okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine yönelik “Yalın Karmaşık Bilim” atölyesi gerçekleştirmiştir. Çocukların hayal gücünü kullanma, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri ile kanıta dayalı düşünme davranışları erken çocukluk döneminin önemli davranışlarıdır. Bu tür becerilerin çocuklarda desteklenebilmesi için ilgili katılımcı grubunun çağdaş öğretim tekniklerini sınıf içi uygulamalarda kullanabilme becerilerinin desteklemesi gerekmektedir. Okuma yazma bilmeyen veya yeni okuma yazma öğrenen öğrenciler için verilere ve kanıtlara dayalı düşünme becerilerinin etkili şekilde desteklenmesini amaçlayan atölye interaktif olarak gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerle atölye boyunca öğrencilerin fen bilimleri kavramlarını keşfetmesi ve kalıcı şekilde öğrenmeleri için yalın karmaşık bilim adıyla anılan öğretim strateji paylaşılmıştır.

Son Güncelleme Tarihi : 05.12.2022 13:41 Okunma Sayısı : 338