2017-MUBEM & BİLSEM: STEM Temelli Doğa Bilim Kampı

2017 yılında, TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı tarafından desteklenen MUBEM & BİLSEM: STEM Temelli Doğa Bilim Kampı projesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUBEM) ile Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) iş birliğiyle gerçekleştirilmiştir. Projenin temel amacı, öğrencilere STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitimi çerçevesinde, bilimsel bilgileri merak ve bilimsel sorgulama ile birleştirerek yenilikçi ürünlere dönüştürme yeteneklerini kazandırmaktır. Projenin hedef kitlesi, Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) devam eden özel yetenekli ortaokul öğrencilerinden oluşmuştur. Bu kapsamda Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen 30 Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi doğa bilim kampına katılım sağlamıştır. Doğa bilim kampı özel yetenekli öğrencilere STEM alanlarında ileri düzey eğitim ve deneyim fırsatları sunarak bilimsel yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine destek olmuştur.

Son Güncelleme Tarihi : 26.09.2023 17:45 Okunma Sayısı : 210