2019-MUBEM & BİLSEM: STEM Temelli Doğa Bilim Kampı II

2019 yılında, TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı tarafından desteklenen MUBEM & BİLSEM: STEM Temelli Doğa Bilim Kampı II projesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUBEM) ile Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) iş birliğiyle gerçekleştirilmiştir. Doğa bilim Kampı özel yetenekli öğrencilerin STEM kariyer alanlarını geniş bir çeşitlilikte tanıyabilmelerine odaklanmıştır. Katılımcıların STEM alanlarına yönelik kariyer seçimlerini desteklemek amacıyla temel bilimlerden, sosyal bilimlere pek çok alandan eğitmene kamp sürecinde yer verilmiş ve böylelikle özel yetenekli öğrencilerin alanında uzman birer rol model olarak bilim insanları ile tanışmaları hedeflenmiştir. Projenin hedef kitlesi, Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) devam eden özel yetenekli ortaokul öğrencilerinden oluşmuştur. Bu doğa bilim kampı, bu öğrencilere bilim ve teknolojiye olan ilgilerini derinleştirme ve gelecekteki kariyerlerini planlama konusunda önemli bir deneyim sunmuştur.

Son Güncelleme Tarihi : 26.09.2023 20:54 Okunma Sayısı : 160