İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Akademisi Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisi Semineri

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmen Akademisi Astronomi ve Uzay Bilimleri Akademisi ''Bilimsel Sorgulama Destekli Astronomi Eğitiminde'' Seminer - Atölye ekseninde bilimin doğası ve doğa - gerçek yaşam temelli uygulamaların fen, mühendislik alanlarına karşılık geldiği sorgulama süreçleri, müfredat konuları ve öğrenci merkezli eğitimde bilimsel sorgulama becerilerinin bu tematik alan üzerinden verilmesinde öncülük yapıyor. Bu bağlamda Merkez Müdürü Prof. Dr. Ayşe OĞUZ ÜNVER ve Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Zühtü OKULU 16-17 Ocak 2023 tarihlerinde akşam 19.00 - 21.00 saatleri arasında çevrim içi eğitim verdiler.

Eğitim, bilimsel sorgulamanın doğasının ve temel bileşenlerinin gerçek yaşam örnekleri ile aktarımı, fen ve mühendislik uygulamalarının astronomi konuları ile bütünleştirilmesi, fen bilimleri dersi öğretim programında yer alan astronomi kazanımları bağlamında öğrenci etkileşimini ve iletişim becerilerini destekleyici örnek etkinlikler ile kolay ulaşılabilir malzemeler ile bilimsel sorgulamama destekli gözlem araçları tasarımlarının geliştirilmesi konuları kapsamaktadır.

Son Güncelleme Tarihi : 30.01.2023 12:28 Okunma Sayısı : 311