Gökyüzü gözlem araçlarının geliştirilmesi

Muğla BİLSEM ve Menteşe İlçesinde görev yapan fen bilimleri ve matematik öğretmenlerine yönelik 25-26 Kasım 2022 tarihlerinde 12 saatlik “Gökyüzü gözlem araçlarının geliştirilmesi” atölyesi MUBEM Müdür Yardımcımız Dr. Hasan Zühtü Okulu tarafından gerçekleştirilmiştir. Astronomi konularının öğretimi matematik ve fen disiplinlerinin bütünsel bir anlayışla öğretim sürecine dahil edilmesini gerektirmektedir. Öğretmenlerin disiplinler arası bakış açılarının desteklenmesi ve teleskop kullanma ile gözlem aracı tasarlama becerilerinin geliştirilmesi etkili bir astronomi öğretimi için gerekliliktir. Muğla BİLSEM ev sahipliğinde gerçekleştirilen atölyede öğretmenler sınıflarında öğrencileri ile birlikte kolay ulaşılabilir malzemeler ile gözlem araçları geliştirme ve teleskop kullanımı hakkında interaktif eğitim almışlardır. Öğretmenlerin maker space kapsamında sınıflarında etkinlik atölyeleri oluşturmalarını teşvik etmek ve astronomi, gökyüzü gözlemleri için uygun gözlem araçlarının tasarlanması, geliştirilmesi ve uygulanması böylelikle teşvik edilmiştir.

Son Güncelleme Tarihi : 05.12.2022 13:31 Okunma Sayısı : 374