TÜBA VII. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu

Sorgulamaya dayalı öğrenme ve temel bilim eğitiminin etkinleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ve 5 gün süren “TÜBA VII. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu”  Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) gerçekleştirildi. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu; öğretmenlerin öğretme sürecinde öğrenciyle fizik, kimya, matematik, coğrafya, biyoloji, fen bilgisi, tarih ve Türk dili edebiyatı alanlarında çok daha etkin bir iletişim kurma ve kanıta dayalı öğretim becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Türkiye’nin dört bir tarafından MEB tarafından seçilen 240 öğretmenin katıldığı Kurs, toplam beş gün sürdü. Eğitim programında aralarında TÜBA Bilim Eğitimi Çalışma Grubu Üyeleri, TÜBA Üyeleri ve Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Programı (GEBİP) ödül sahiplerinin de yer aldığı alanında uzman 53 akademisyen tarafından, seçilen öğretmen gruplarına teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Merkezimiz Müdürü ve TÜBA Bilim Eğitimi Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Ayşe OĞUZ ÜNVER kurs kapsamında sorgulama temelli bilim eğitimi üzerine eğitimler vermiştir. 

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız. 



















Son Güncelleme Tarihi : 31.01.2020 14:25 Okunma Sayısı : 1095

Son Haberler