MUBEM & BİLSEM STEM Temelli Doğa Bilim Kampı II sona ermiştir.

  

2019 yılı TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenen “MUBEM & BİLSEM: STEM Temelli Doğa Bilim Kampı II” projesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUBEM) ve Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) işbirliği ile 17-23 Haziran 2019 tarihleri arasında Muğla İli Ula ilçesi Akyaka beldesinde gerçekleştirilmiştir. 
Projenin hedef kitlesini Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) devam eden özel yetenekli ortaokul 6. sınıf ve 7. sınıf öğrencileri oluşturmuş ve bu kapsamda Türkiye’nin 16 farklı şehrinden 30 Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi kampa katılmıştır. Projenin temel hedefi öğrencilerin STEM-FeteMM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitimi çerçevesinde, bilime bütünsel bakış açısı ile merak ve bilimsel sorgulamayı kullanarak bilimsel bilgileri inovatif ürünlere dönüştürmeleridir. 
Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Hasan Zühtü OKULU’nun yürütücülüğünde gerçekleştirilen projede, MUBEM müdürü Prof. Dr. Ayşe OĞUZ ÜNVER, MUBEM Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Sertaç ARABACIOĞLU ve Muğla BİLSEM Müdürü Bekir CEVİZCİ uzman olarak yer almıştır. 
Projede katılımcılar arkeolojiden astronomiye, malzeme mühendisliğinden nanoteknolojiye kadar pek çok disiplinde uzman eğitmenler (Prof. Dr. Adnan DİLER, Prof. Dr. Selçuk AKTÜRK, Prof. Dr. Kemal YÜRÜMEZOĞLU, Doç. Dr. Burçak BOZ YAMAN, Doç. Dr. Burcu ŞENLER PEHLİVAN, Doç. Dr. Müge ADNAN, Dr. Öğr. Üyesi Güray ÜNVER, Dr. Öğr. Üyesi GÜRCAN ÇETİN, Dr. Öğr. Üyesi Esin BABA ve Öğr. Gör. Enver ER) ile Akyaka’da ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde yer alan farklı birimlerde (Araştırma Laboratuvarları Merkezi (ALM), Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM), Mulaj Müzesi ve Su Ürünleri Fakültesi)  bilim insanları ile birebir etkileşim içerisinde bilimsel çalışmaları deneyimleme şansı yakalamışlardır. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek öğrenciler ile yakından ilgilenerek kampımızın Mulaj Müzesi etkinliğine katılmıştır
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

veya @dogabilimkampi ile facebook üzerinden arama yaparak  ulaşabilirsiniz. 
 

 

 

Son Güncelleme Tarihi : 09.12.2019 08:56 Okunma Sayısı : 1687

Son Haberler